Ели Секуловска фб статус 28.08.2021 Научени да чекаме , во смрзнатото време . Порано , во социјализмот чекаа да дојде комунизмот , а сега чекаат да се отоврат вратите на Европа . Македонија чека . Затоа што така е навикната , ...

Владимир Костовски 24.07.2010 Kога би билe сега ЗНМ (Здружение на новинари на Македонија) или некоја друга еснафска организација, дефинитивно како прва задачa би превзеле заложба за здружено реемитување на емисии и други но...

Текстот е објавен на 23. март 2001 година во 301. број од неделникот „Фокус“ Деновиве паѓаат маските. Директорот на Царинската управа, Драган Даравелски, инаку клучен човек во извршната власт задолжен за контрола на сите к...

Јордан Петровски 01.08.2020Денеска 25.07.2020 откако поминаа 10 дена од мојата прва објава и пет дена од мојата последна објава на продолженијата од текстот посветен на лажниот борец за човекови права Героски, од Героски ни глас ...

25.03.2011 ОСНОВЕН ТРОШКОВНИК ЗА ИЗБОРИ ( За политичката патија Достоинство)     1.       Трошоците се планирани за периодот од формирањето на партијата до денот на одржување на изборите 2.       Трошоците се наведени по ...

Јордан Петровски 20.10.2019За да не ни се повторува 1945, 1991, 1998, 2006, 2016 година, ке мора да се преброиме за да утврдиме кои се мнозинство во Македонија: дали ФЕДЕРАЛИСТИТЕ-ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИТЕ или СУВЕРЕНИСТИТЕ!!Најлесен и најси...

ЈорданПетровски 17.02.2020 Во ова предвечерје на избори кои конечно ги прифати Заев, од сите страни доаѓаат повици за обединување. По мое видување ниту еден од овие повици не е искрен. А, не е искрен затоа што не посочува око...