21.05.2018Со идењето на власт во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ со новото раководство почнува да се расчистува и да се…...

Тони Димитриевски 16.05.2018 фејзбук статусTricko veli: site sme nie bajrami Jas bi preciziral poinaku: "prilichno e mozno vo…...

Душан Петровски 08.04.2018 За разлика од општиот Католички свет кадешто изобилуваат различните толкувања на Христијанството, во Православието…...

Јордан Петровски 26.03.2018 Заради ментална хигиена не читам колумни од Сашо Орданоски но оваа ја прочитав заради поракaта …...

јордан Петровски 15.03.2018 Во државата во која не функцинира ниту една институција, во која власта не почитува Устав,…...

Пишува Душан Петровски 5.1.2018На почетокот сме на новата година—стотата од почетокот на српско-грчкото ропство на македонскиот народ—како и…...

Пишува Душан Петровски 23.12.2017 Нов ден и нов гаф на македонската надворешна политика. Имено, владата на бившата југословенска…...

Пишува Душан Петровски 15.12.2017 Деновиве во Македонија покрај стандардната политичка цикузијада, топ теми се и загадениот воздух во…...