Во Малердонија се пука, се растура. И се гине вистински. Како тргнало од април годинава до сега, секој…...

Светското првенство во фудбал кое е веќе зад нас пак ги потврди мудрите пророчки зборови на поранешниот англиски…...

Ние Македонците и без ебола сме наебола. Еболата кај нас не мора да доаѓа. Ич не ѝ треба…...

Македонското современо општество тапка во место. Што не е ништо ново за сите кои од поодамна ги гледаат…...

Кога почнаа да паѓаат берзите во текот на 2008 година, светската, а особено македонската левица, побрзаа да прогласат…...

Л Е Ж Е Ќ И М И Л И Ц А Е Ц(заклучок)Времената Спогодба, која беше потпишана…...

ГРУПАЦИЈА на ДИСИДЕНТИ ВЕТЕРАНИ (Дане Поповски и Јордан Петровски) Повторувањето е мајка на знаењето, така рекле, затоа ќе…...

07.03.2011Во овие денови на апсурд во државата Македонија ништо повеќе не изгледа нормално, доколку сте, секако, еден од…...