Macedonian Albanian Croatian Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

КОМИТЕТОТ ЗА ДЕМОКРАТИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА ПОВИКУВА ДА СЕ БОЈКОТИРА ПИКНИКОТ НА ОБИДИНЕТИТЕ МАКЕДОНЦИ

 

Најефикасното оружје на УДБа досега кога сакала да издејствува некое решение кое е против интересите на Македонија и Македонците се служела со психолошка пресија врз граѓаните со сеење страв, со плашење од неизвесноста во која ке се влезе ако не се постапи како што бара УДБа, паника, заплашување со војна .... Досега таквата психолошка пресија секогаш завршуваа во корист на УДБа. Завршувала во корист на УДБа бидејки сите медиуми биле во нивни раце, односно под нивна контрола. Сега веке не е така, УДБА неможе да го контролира интенетот и ДИАСПОРАТА!! Заради тоа УДБа сите свои аргати ги усмерува на кампања против диаспората. Затоа пак диаспората е таа која би требело да биде најжестока во откривање на лагите, манипулациите, кои ке ги сервира УДБа преку Заев лажовот и неговата криминална банда.

пс. еден од обидите да се девалвира ДИАСПОРТА, односно да и се прилепи етикета дка е проруска е поканата од Обединетите Македдонци, Солза Грчева да биде гостин на нивниот пикник на 5 Август тука во Торонто.
За доброто на Македонија треба да се бојкотира пикникот на Обединетите Македонци на кој ке говори Солза Грчева !

Грчката заедница го кани премерот на Онтарио, господонот Даг Форд да гостува кај нив . И потоа кукаме нас не не сакат.