Macedonian Albanian Croatian Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

ПРАШАЊЕ ЗА ЗЛАТКО ТЕОДОСИЕВСКИ

 

Joрдан Петровски 04.10.2017

Златко Теодосиевски во својата последна колумна во пост скриптум  како одговор на Теона Митевска а во врска со нивната полемика за документарниот филм „Кога денот немаше име“  а со тематика за убиството кај Смилковско Езеро вели:

Она што всушност треба да го направат е да им пишат на семејствата на обвинетите кои одлежаа толку години затвор, а кои што – директно и неотповикливо – беа прогласени за виновни токму (и) преку нивното филмувано „остварување“. Ако имаат толку, и таква, доблест, се разбира. А ја немаат, знам, ниту ќе ја имаат. И тоа се нешта што се учат во првите години од животот и во рамките на семејстовото.

Дали Златко Тодороваски откако ке го слушне видеово ке собере храборост па да му пише на Заев и да го праша како се чувствуваат семејствата на убиените ??

{youtube}www.youtube.com/watch?v=CxM72LKAf80{/youtube}