ДА СЕ УКИНЕ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ ПОД ИТНО

Јордан Петровски 20.02.2017

Читам деновиве на оваа фаце буков објави на луѓе .

Гледам еден од тие се расфрла со прецини планови на Трамп за Македонија и се рабира ни кажува што треба да правиме , што Трам му рекол!! Човек ке помисли дека човеков е јал на Трамп син или пак на Трамп му е главен советник или пак е можеби е самиот Трамп, кого тоа Рептилите заради љубов кон Македонија го претвориле за полесно обраќање кон Македонците во "Македонец" !

 

Бадијала амбасада на Македонија во Вашингтон, бадијала Јолевски "носел вреќи пари" да го "купи" Трамп!! Македонија имала човек кој само требела да го стави за некое службениче во конзулатот или амбасадата и да му испечати визит карта на која ке стои дека е менагер по еколоџи на спешал простории во амбасадата и тој веднаш, бидејки ке му бил задоволен сонот да стане "дипломат" ке го донесе Трамп во Македонија! А кога го имаш Трамп за свој човек, на Македонија не и требаат амбасади, амбасадори, конзулати , конзули и други андрамоњи. 

Дека како Ковач има уште такви мега патриотишат и мега моќни луѓе а кои се дават за Македонија говри и другиов пример. Пример кој кажува дека е доволно да пратиш неколку мејла и да се стресе и американскиот конгрес да се стресат конгресмените и да го повелчат онаа што го кажале. 

 

За да може ОМД да праќа меилови и надвор од САД, да праќа мелови во други држави и ке и требаат пари, скапа е електронска поштарина, па затоа би требело власта во Македонија да им го качи малку буџетот, барем декај 10 милиони долара годишно. Што се десет милиони долари во однос на тоа колку ке се уштеди со укинување на амбасади, конзулати, абасадори, конзули, министер и министерсво за надворешни работи.... Колку ке се добие со тоа што сите председатели на држави, председатели на влади, конгрес,ени, сенатори, пратеници, ....кралеви, принцеви.... откако ке добијат меил од ОМД ведаш ке ги исполнат задачите од меилот.

Read 1402 times