МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ЈА БРАНЕЛ ЈУГОСЛАВИЈА ОД БУГАРИТЕ!!

 

Јордан Петровски 24.09.2016

Толку многу прав се крена за "херојскиот" чин на Миленко Неделковски со кршењето на плочата поставена на Кајмакчалан од страна на Бугарите за спомен на загинатите војници кои биле во редовите на Бугарската војска во Првата светска Војан а никој да каже збор, да го запраша Mиленко зошто не го пречкртал името на граничниот камен бидејки ако ја бранел МАКЕДОНШТИНАТА требало да му пречи тоа што на граничниот камен пишува СФРЈ-СОЦИЈАЛИСТИЧКА ФЕДЕРАТИВНА РЕПУБЛИКА ЈУГОСЛАВИЈА.
Но наместо пречкртување на името СФРЈ Миленко и неговата дружина гордо се сликале со името СФРЈ.

 

Во која држава влегле Бугарите!!

Read 2966 times