ЈАВЕН ПОВИК ДО РАЛФ БРЕТ , АМБАСАДОРОТ НА ОБСЕ

ДА ИЗЛЕЗЕ ОД НЕГОВАТА КАНЦЕЛАРИЈА И ДА ЈА СОГЛЕДА ВИСТИНСКАТА СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ !!!

СКРОМНО И ЛИЧНО, ПО ПОВОД 50 - ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА УСТАВНИОТ СУД НА МАКЕДОНИЈА И НЕГОВАТА ИЗЈАВА ДЕКА „ НЕПРОСТРАСНОТО И НЕЗАВИСНОТО СУДСТВО„ ГИ ШТИТИ ГРАЃАНИТЕ„ , ЈАВНО ГО ПОВИКУВАМ г. РАЛФ БРЕТ КАКО АМБАСАДОР НА ОБСЕ, ОТКАКО ЌЕ ЗАВРШАТ ДЕНОВИТЕ НА ПРОСЛАВАТА ДА НАПРАВИ НАПОР И ДА ПОДИЗЛЕЗЕ МАЛКУ ОД СВОЈАТА КАНЦЕЛАРИЈА И ДА ОСОЗНАЕ НА ШТО СЕ ИЗЛОЖЕНИ МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ И СТРАНКИТЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ПРЕД МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ.

НЕМА ДИЛЕМА ДЕКА НА ДЕН ЗА ПРОСЛАВА ТРЕБА ДА СЕ ИСТАКНАТ ПОЗИТИВНИ МОМЕНТИ, НО, ДА СЕ ФАЛАТ БЕЗ ЗАДРШКА МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ КОИ СЕ ЦЕНТРИ НА ТЕРОР ВРЗ ГРАЃАНИТЕ И КРИМИНАЛ И КОРУПЦИЈА КОИ ГО ПОТКОПУВААТ УСТАВНИОТ ПОРЕДОК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Е ЛИЦЕМЕРИЕ И СОУЧЕСНИШТВО.
ИАКО АМБАСАДОРОТ БРЕТ ИМА СВОЈА ДОБРА ПЛАТА, ЈАС ЛИЧНО ЌЕ МУ ГИ ПЛАТАМ СИТЕ ТРОШОЦИ КОИ ЌЕ ГИ НАПРАВИ ДОКОЛКУ ГО ПРИФАТИ ОВОЈ ЈАВЕН ПОВИК, ЗА СМЕТКА НА ШТО ОЧЕКУВАМ И ТОЈ ДА ГО ОПРАВДА ТРОШЕЊЕТО НА БУЏЕТОТ НА ОБСЕ КОЕ ГО ПАРАФИРА СО СВОЕТО „СЕДЕЊЕ„ ВО СКОПЈЕ.

СО ПОЧИТ КОН МАКЕДОНСКАТА ЈАВНОСТ

Read 989 times