Текстот е објавен на 23. март 2001 година во 301. број од неделникот „Фокус“ Деновиве паѓаат маските. Директорот…
Јордан Петровски 01.08.2020Денеска 25.07.2020 откако поминаа 10 дена од мојата прва објава и пет дена од мојата последна…
Пишува: Јанко ТОМОВ, 8 април 2019 година, Бризбен, Австралија This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Во гласањето на првиот круг на 21 април,…
15.02.2019 Јани Бојаџи Од 1949 година па се до ден денешен управувате во сите сфери и со сите…
Забелешка: Фотографијата е превземена од книгата: ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА од проф. др Греоргиј ОСТРОГОРСКИ, (Карта бр 4, страна…
М-р Мартин Треневски, поранешен министер и амбасадор 02.02.2019Светската метропола Муртино, која во историјата даде многу светли ликови, пред…
Јордан Петровски 16.08.2018Случувањата од 27.04.2017 година и сите оние кои уследија по тоа јасно укажуваат дека ситуацијата во…
13 јули 2018 година Почитуван Господне Мицковски, отвореново писмо кое Ви го упатувам не е со цел да…