БОГ ДА ЧУВА И ДА БРАНИ ДОЈДЕ ВРЕМЕ ОРДАНОСКИ ДА ГОВОРИ ЗА УДБАШКИТЕ ИНСТАЛАЦИИ

 Јордан Петровски 04.02.2017

Професоров, Докторов, Eкспертов,  Aналитичаров Орданоски кој знае што се не е е, вели:

-"Активирани се долгогодишните „удбашки“ инсталации, кои Мијалков само ги наследи пред десетина години.....'

Па кој ги сочувал „удбашки“ инсталации, кој ги користел нивните услуги, кој ги хранеше „удбашки“ инсталации со парите од шверцот на цигари, нафта, дрога во период од 1991 па до до пред десетина години? Сигурно некој вонземјани или пак Ордановски тогаш није био из ту!!

Да се обидам да му ја совежам меморијата иако се сомневам дека ке успеам од причина што експертиве од овој ков само ако некој ги плати се присетуваат. Глигоров, Црвенковски, Фрчковски, директно и оние кои беа во медиумите, Орданоски како директор на ЛАЖГОВИЗИЈА, Владе Милчин како финасиер на центрите за лаги наречени независни медиуми беа тие кои ги сочиуваа, унапредија и користеа "удбашките" струтури, додуша додуша нели и поработуваа за тие структури. Ете Владе Милчин додтуркал дури до Оперативна Позиција на наш јазик станал ДИРЕКТОР на ПРЕДСТВНИШТВО на "удбашките" структури!

Читајки ги досиеата во Црните Страници на УДБа ми се потврди моето сознание дека никој ама баш никој неможел да заземе висока раководна функција во битните за тоталитарниот комунистички систем инситууции. Посебно во институциите за перење мозок каква што беше и е МТВ. Значи  во МТВ неможело да се случи по ниедна основа да дојде да ја раководи лице кое не било предлог или аминувано од "УДБа". Затоа има едно прашање за Ордански, дали, колку и со што  тој ја хранел "УДБШКИТЕ ИНСТАЛАЦИИ" за да "УДБШКИТЕ ИНСТАЛАЦИИ" го именуваат за директор на Македонска Телевизија. Според некои гласини именуван е без соодветно образование, имено Орданоски во тоа време според гласините имал само средно образование.

Не ја читав повраќаницата понатака ... и оваа е премногу за човек кој внимава на хигиената на својт ум.

Кој е може да чита без проблем вакви повраќаници нека кликне тука

Read 1514 times