Macedonian Albanian Croatian Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

ЕВЕ НЕКОЛКУ ВИСТИНИ ЗА ИЗБОРИТЕ НА 21 АПРИЛ И 5 МАЈ 2019, ВЕ МОЛАМ РАЗБУДЕТЕСЕ

Пишува: Јанко ТОМОВ, 8 април 2019 година, Бризбен, Австралија This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Во гласањето на првиот круг на 21 април,…

ГЕНЕЗАТА НА ЕДНО ЛУДИЛО

Забелешка: Фотографијата е превземена од книгата: ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА од проф. др Греоргиј ОСТРОГОРСКИ, (Карта бр 4, страна…

НОБЕЛОВЕЦОТ ОД МУРТИНО

М-р Мартин Треневски, поранешен министер и амбасадор 02.02.2019Светската метропола Муртино, која во историјата даде многу светли ликови, пред…

СДСМ-ВМРО vs ВМРО-СДСМ

21.05.2018Со идењето на власт во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ со новото раководство почнува да се расчистува и да се…

БАЈРАМИЗАЦИЈА

Тони Димитриевски 16.05.2018 фејзбук статусTricko veli: site sme nie bajrami Jas bi preciziral poinaku: "prilichno e mozno vo…
Subscribe to this RSS feed