Јордан Петровски 05.07.2017 Втората стратегија на ДБК беше обидот на ДБК револтот и петицијата на Куманвската група, таканареченото „докторско крило“ кои преку петицијата се обидоа да му укажат на партискиот врв за погр...

Јордан Петровски 04.07.2017   Четвртата направија откако Јаначковиќ амбасадорува во Македонија е планот да се обезбедат материјални докази дека ВМРО ДПМНЕ се финансира од Бугарија!! Во 1996 станувам „ДЕРЕГИСТРИРАН“,  при...

Мракот ке трае се додека не се расветли минатото, барем она од 1990 па навака, а минатото неможат да го расветлат луѓето од минатото, луѓе кои се творци на тој мрак   Јордан Петровски 05.07.2017 Владата во својата програма 3-6-9 ...

Колку многу властите во Македонија биле загрижени за првиот човек на „ЛАБРАДОР“  Раденко Радолчиќ,  дел од акцијата  „ОПЕРА“, изведувана во Хрватска, говори фактот дека Македонскиот државен врв изведува акција за с...

Јордан Петровски 03.07.2017 За полесно да се разбере текстот во уводот ке ги наведам задачите на СБД/УБК според Уставот на РМ: ОБВРСКИ на: Службата за Државна Безбедност / Управата за Безбедност и Контраразузнавање 1.Зашти...

Пишува: Атанас Величков 23.06.2017 Момците и девојките од Хелзиншкиот комитет начело со прекрасната Уранија Пировска, можат комотно да ми опнат една тужба за ширење на говор на омраза, ако случајно овој „фашистички“, „кон...

Владимир Костовски 12.08.2011 Македонија во 2001 година беше жртва на едно големо предавство. Една од бандите, левата, во обид да дојде предвреме на власт, учествуваше во организација и поддршка на фингирана војна во Македони...

02.06.2017 Заев 2015 година деде една многу интересна, поточно ТодорАлексанровска или ВанчоМијаловистичка изјава, оваа карактиристика ја давам според пресудите кои ги изрекувал Комунистичкиот суд на они кои ја пееле и почи...