Им се обраќаме на сите оние кои симнале некоја тема од форумот Котле со молба ако сакаат темата која ја симнале да ни ја пратат како повторно би ја качиле на обновениот сајт....

ГРУПАЦИЈА на ДИСИДЕНТИ ВЕТЕРАНИ (Дане Поповски и Јордан Петровски)  Повторувањето е мајка на знаењето, така рекле, затоа ќе го реобјавиме овој текст: Која е вистината за ВМРО ДПМНЕ УДБАШКОТО ДПМНЕ ЈА ПРОКОЦКА ШАНСАТА ...

Еве како реагира правна држава. Држава во која постои поделба на власта. Имено протестанитите кои учествуваа во протестите кога се одржуваше самиотот на Г20 во Торонто поднесоа тужба против полицијата за нејна прекуме...

Пишува Јордан Петровски 10-12-2011   Кога пред извесно време почнаа до мене да допираат гласините кои ги пласира Ване Цветанов дека јас, односно, ние, Групацијата на Ветерани Дисиденти, сме го оставиле на цедило, бидејќи би...

07.03.2011Во овие денови на апсурд во државата Македонија ништо повеќе не изгледа нормално, доколку сте, секако, еден од несудените 600 илјади гледачи и поддржувачи на А1. Од екранот се редат бесмислени тврдења, „анализи“, де...

12.09.2010 Некој константно и темелно брише секаква автентична трага од автентичните борци. Некој константно ја релативизира независноста на државата. Зошто? Многу едноставно – за да си ја избрише нечистата совест и (дене...

05 септември 2010  По доброволното предавање на власта од страна на шутракот (Љ.Г.) на гробарот (Б.Ц.) во 2002, сега црвената буржоазија имаше една главна задача во рамките на стратегијата. Како, имено, да се остане што подалеку...

30.08.2010 Го пуштија шутракот на власт во 1998-ма, откако преку странски канали го компромитираа уште претходно, со базичен договор: Не не чепкај нас, а ти кради колку што можеш. Деал? Деал, море, и тоа како! Во 2002-та сега пак тој ...