Пишува Душан Петровски 29.11.2017   Република Македонија во своето државотворно минато нема Јулие Цезар, Октавиан Август, или Маркус Аврелиус, туку има Калигула, Комодиус, и Неро. Таа е таму каде што е затоа што наместо да г...

Времето на влијанието на фондацијата СОРОС врз амбасадата на САД во Македонија полека но сигурно завршува!!   „Стејт департментот на САД им додели 5 милиони долари на организациите на Џорџ Сорос во Македонија. Сорос...

Котле дојде до документ/записник за посетата на комисијата за реформи на УБК на просториите на Петата Управа!   ЗАПИСНИК ОД ПОСЕТАТА НА ДРАГИОТ ДРУГАР СИЛЈАН НА ПЕТАТА УПРАВАВо просторијата влегува  Другарот Силјан, ...

Јордан Петровски 18.11.2017 Јанко Бачев во текстот ПАРАШПИОНИТЕ ОД ЧЕЛИЧАРНИЦАТА НА МИНЧО објавен 2006 година открива сериозна афера: Во предизборната 1998 година СДСМ припремајќи се за опозициско дејствување дојде на иде...

Отстранете ја параполицијата Нема ниту метар суштински да се помрднеме во реформите на севкупното општество, ако не се направи сериозен исчекор кон отстранување на моќта на она што ги врзува старото и навидум новото - ...

Тешки времиња пријатели...тешки времиња каде егоцентризмот и безобразлукот на глумците во "креирањето” на општествената реалност ја преоѓа секоја мерка. Менталната хигиена е претворена во септичка јама со обесмислен...

Пишува Душан Петровски 14.11.2017 Признавањето на сопствената одговорност е антиетична на комунистичкиот менталитет. Напротив, барањето на изговори за своите пропусти е нивната главна преокупација. Покојниот американск...

Јордан и Душан Петровски 13.11.2017 Кога ке се прочита текст полн со перфидни манипулации и замена на тези—а сѐ со цел одбрана на комунистичкиот систем во Македонија, и чиј автор е водечка личност на НВО кое се декларира ка...