RUSSIAN THREAT TO TRIGGER LNG TERMINALS CONSTRUCTIONAnalysis Economic and geopolitical aggression of Russia makes European countries start gas supplies diversification projects. It is subject to the Baltic countries, as well as the Black Sea region. Lithuania became the first Baltic country standing a good chance to diversify gas supplies with the help of LNG terminal. As early as in the begin...

Котле ви ја обозможува целокупната содржина на ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 2 ПРЕВЗЕМИ ОВДЕ (PDF ФОРМАТ) Импресум Главен уредник Владимир Костовски Соработници: Јордан Петровски Душан Петровски Петар Петровски Ш...

Котле ви ја обозможува целокупната содржина на ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 3ПРЕВЗЕМИ ОВДЕ (PDF ФОРМАТ) Импресум Главен уредник Владимир Костовски Соработници: Јордан Петровски Душан Петровски Петар Петровски Ша...

Можеби стварно калешата Анѓа пред некој век издржала анама да не бидне, ама таа не била далековида. Таа не знаела да претпостави дека таму на Босфорот ќе дојде нов султан, и денес еден куп нејзини потомци ќе се потепаат к...

Коментар на трибината на ФИООМЛажните либерали повторно си ја покажаа својата комуњарска природа!...

Душан Петровски од Комитет за демократизација на Р Македонија зборува зошто најновиот предлог за лустрација од страна на Влада на РМ е несоодветен....

За Љубов на Вистината - пишува Шакале...

Душан Петровски од Комитет за демократизација на Р Македонија зборува за комунистичката природа на Соросоидите....