ДА ИЗЛЕЗЕ ОД НЕГОВАТА КАНЦЕЛАРИЈА И ДА ЈА СОГЛЕДА ВИСТИНСКАТА СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ !!! СКРОМНО И ЛИЧНО, ПО ПОВОД 50 - ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА УСТАВНИОТ СУД НА МАКЕДОНИЈА И НЕГОВАТА ИЗЈАВА ДЕКА „ НЕПРОСТР...

MIROSLAV LAZANSKI novinar, vojni komentator RTVBeograd. Ja sam u KOG-u Odelenja bezbednosti RV iPVO, u više navrata vidio Miroslava Lazanskog uprostorijama puk. Ćuk Tomislava, načelnika KOG-a.Pretpostavljam, a i raspolažem s nekoliko indikacija, daga je Ćuk u stvari preuzeo na vezu, jer je Lazanski,najvjerojatnije bio suradnik u Zagrebu, ali na vezi ga jedržao neko iz Odelenja bezbednosti...

Полемики СТО МАКЕДОНСКИ НЕВИСТИНИ За грешките во лексиконот "Сто македонски години 1903-2003"       Ако ја исклучиме авторската концепција и методологија при изработката на одредниците, сепак не можеме, а да н...

ВМРО-ДПМНЕ со остра осуда на ТАКАНАРЕЧЕНОТО „прогласување на Илирида „ВМРО-ДПМНЕ најостро го осудува така нареченото прогласување на Илирида. Овие настани, направени од одамна истрошени и маргинални политичари се г...

Кога договорот за заеднички амбасади помеѓу Македонија и Србија ке се погледне од фактот што амбасадата значи екстерторијалнист, односно тоа е простор на државата која е представена. Значи делењето на просторот на а...

Оваа тема не смее повеќе да се турка под тепих. Од кои причини до сега не е отворена не знам, а требаше. Постојат десетици веродостојни сведоштва за тоа дека, не ретко им се случува на нашите деца кои бараат работа на брод,...

// // // // // Да се тврди дека УДБ-а не „пакувала“ случаи по самостојноста на Македонија е срамота и греота кон македонскиот граѓанин. Кон секој граѓанин, а особено кон сите оние стотици кои, ка...

Да ги потсетам читателите на писмото кое донесе промена во однесувањето на ЕУ и на господинот Фуле. Писмо после кое СОРОСОИДНАТА банда во Македонија ја изгуби подршката од ЕУ, писмо кое ги откри лагите на Милчин и негов...