известува Душан Петровски21-12-2012Деновиве Европската Комисија за Демократија преку Право (Венецијанска Комисија) се произнесе со Мислење во однос на Закон за определување на ограничувачка мерка за вршење на јавна должн...

Dušan Petrovski 30.06.2012 Greece’s current financial woes brought forward many examples of bureaucratic waste of sheer madness. One is the now famous Commission for the Management of Lake Copais, whose members were happily cashing in government cheques 53 years after Lake Copais has dried out. [i] To the north of Greece, in the Republic of Macedonia, a seemingly similar, but far more sini...

...Преку еден мој роднина, на негово барање имав неколку пати видувања со таткото на Бранко Црвенковски. Тој се понуди да посредува во разговорите со син му, кои одеа во следнава насока: во случај новоформираната партија ...

Во очекување Заев да ја фрли долгонајавуваната бомба која треба да го разбуца режимот на грујовците, гранатирана е зградата на владата. Нафрка чичка-новата барокна фасада на Грујо. Сега си мислам: Да не не го разбравме д...

Пишува Владимир Костовски 28.11.2011 Улогата на тајните служби во политичкиот живот на секоја држава е голема или потенцијално голема. Во Македонија и во нејзниот живот како федеративна република во Југославија и потоа к...

ИЛИЈА МАКСИМОВСКИ И последната дилема дали дирекцијата за безбедност и контраразузнавање, под покритието на тековната - трансформација, можеби нешто и работи паѓа во вода. Македонската јавност по којзнае кој пат беше ...

24/10/2014  И така лека полека, се расветлува една од најголемите политички гротески изведена пред десетина години во хотелот Панорама, во сценариo на Љубчо Георгиевски и Никола Груевски со наслов „Нож во грб„ Во овие две...

Пред четири години последен пат глумев во една театарска претстава. Тоа беше Грев или Шприцер на сцената на мојот матичен театар. Играв една епизодна улога (Јоцо Бугар) која ја направив со ќеф и беше доста забележителна....