Macedonian Albanian Croatian Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

ТЕШКИ ВРЕМИЊА ПРИЈАТЕЛИ ....

 

Тешки времиња пријатели...тешки времиња каде егоцентризмот и безобразлукот на глумците во "креирањето” на општествената реалност ја преоѓа секоја мерка. Менталната хигиена е претворена во септичка јама со обесмислени општествени вредности.
Нормативните вредносни критериуми се сведоа само на лојалноста кон егоцентричните ликови,кои во сопствениот лик и дело се гледаат самите себе како единствените “спасители на човештвото”.
“Неморалната снаодливост” е една од најпосакуваните особини на поединци...кои служат за одработка на партиски“работните задачи”.
Секакви “аналитичари”,”стратези” и мудросерковци… ЗДРУЖЕНО ЛАЖАТ...и ја дезинформираат јавноста секој од свој агол.
Системското производство на плитко паметење и поевтинување на граѓанското достоинство заради егзистенцијално осигурување на елементарните услови за преживување...е прва и последна,а воедно една и единствена осмислена цел на политичките кловнови во Македонија.
Така да во моментот ГАДЕЊЕТО....за мене е најопфатен поим кој ја одсликува емотивната состојба на нормален ЧОВЕК во денешна Македонија.
Значи да резимирам...оставени сме сами на себе...додека шупелки,дилетанти,полтрони и медиокритети се веќе 27 години на службена задача кај нас,а поделени во два табора.Едните као позиција..другите као опозиција.И обратно.
Циркус.

 

Јорго Осмали фејсбук статус, пренесен со дозвола на господинот Јорго.