РАБОТЕЛ ЗА УДБА А ВЕЛИ НЕ БИЛ СРПСКИ ИЗМЕЌАР

Јордан Петровски 19.10.2016

Како и секој тврдокорен комуњар и измеќар кога ке се најде во ситуација пропагандните памфлети вперени против МАКЕДОСКОТО НАЦИОНАЛНО ПОМИРУВАЊЕ да му бидат експерсно и лесно со непобитни аргументи демантирани, измеќарот во паника ке се обиде да објасни дека белото не е бело. Тоа измеќарот не го прави за оние кои пред се и над се веруваат на факти и докази, туку тоа го прави за својата платена од него измеќарска дружина за да колку толку им влее надеж дека лагите кои тој ги блуе ке опстојат а со тоа и нивната измеќарштина и понатака ке биде плаќана!!

Да се обидеш една антиверска, атихристијанска представа да ја предствиш како антисрпска е будалија без граница.
Шлаг на будалијата е како крунски доказ да понудиш реакција на Шешељ и Драшковиќ, луѓе кои биле во служба на безбедносните структури на комунистичкиот сиситем на Југославија, вистинскиот организатор на деветомартовските протести во Белград!!!!
Комуњарите а посебно измеќариве, никогаш неможат да разберат дека ниту еден НАЦИОНАЛИСТ за да оствари некоја сопствена цел нема да ги втурне во воени страдања припадниците на сопстевниот народ.


Сега од општото :) да преминам на конкретното, ликот и неделото на измеќарот!!


Со оглед дека Службата има стапено во контакт со него, и фактот што е присутен во средината каде е можно да се очекува однесувања од позиции на граѓанска десница и други видови непријателски активности, контактите ќе продолжат и ќе се создаваат услови за градење на соработнички однос. Од наведените причини предлагаме ДРАМАТУРГ да се дерегистрира од ПОО, а неговото досие да остане во ОПЕРАТИВНИОТ архив на СДБ. Истиот Е И ЌЕ БИДЕ КОРИСТЕН како ОПЕРАРТИВНА ПОЗИЦИЈА ЗА СЛЕДЕЊЕ НА АКТИВНОСТИТЕ И КОМЕНТАРИТЕ на ПОО-а и лица безбедносно интересни од позиции на граѓанска ДЕСНИЦА, како и следење на состојбите во овие средини кои претставуваат интерес на СДБ.

Во скоро сите посткомунистички држави се спроведе лустрација. Таму се лустрираа носителите на Комунизмот - значи таму имаше идеолошка борба помеѓу идеолошките левици и десници. Во Македонија не е вршен прогон на идеолошки неистомисленици, туку најголем дел од прогонуваните (околу 99%) се прогонувани заради заложбата за САМОСТОЈНА и ДЕМОКРАТСКА Држава Македонија!!

Најголем противник на лустрацијата во Македонија беше соработникот на УДБа под псевдоним "ДРАМАТУРГ" алијас Владе Милчин сe разбира во таа битка да се одбрани српштината, српските инсталации во МВР, во ДБК, во АРМ, во Уставното суд, во владите на Р. Македонија се приклучија сите оние кои Владе Милчин ги плаќање во овие 25 годдини. Стотината милиони долари кои Владе ги делеше, купија многу измеќарски души. Со години Владе преку тие измеќари го држеше и за жал се уште го држи под контрола медиумскиот простор во Македонија!!
Да попречуваш откривање на злостори на служби кои убиле илјадници Македонци, иако официјално се говори за 187 изврешени смртни пресуди, да попречуваш откривање на злостор на десетици илјади невино осудени Македонци, Македонци осудени за заложбата за Самостојна и Демократска Македонија, заложба за ОСЛОБОДУВАЊЕ од СРПСКОТО ропство. Да попречуваш откривање на злостор со прогон на илјадници Македонци и по 1991 година, по РЕФЕРЕНДУМОТ со кој Македнците јасно ја изразија волјата за Самостојна Македонија. Македониа надвор од канџите на БеОград е НЕПОБИТЕН доказ дека само оние кои се подготвени да се продадaт за еден сладолед а не пак за стотици или илјадници евра ке стојат на браникот на СРПШТИНАТА, браник кој беше и е дебело финансиран од "ДРАМАТУРГ"!

пс. се надевам дека ПЛУСИНФО ке го превземе овој текст и со тоа ке покаже дека пред парите, оние кои ги добиваат од Милчин им е видувањото на "вистините" на Владе Милчин од друг агол и се разбира можност за полемика која ке доведе до вистината!!

ппс. повиката по изборот на Илиевски за судија во судот во Стразбур не е затоа што тој нема да ги застапува Српските интереси туку е од причина што Милчин и неговата измеќарска дружина сака со судското место за Наташа Габер во Стразбур, кое е многи добро платено, да и се раздолажт за лојаноста во битката против Македонските борци за Самостојна и Демократска Македонија!!

 

Read 2928 times