БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ ВО "ДРЖАВНИЧКА" ПОСЕТА НА БАРИ

 

Јордан Петровски
29.06.2016

На фејсбук на дискусија која беше потикната со навестената продажба на МАКПЕТРОЛ го прикачив видеото од емисијата БУЈИЦА:

 

 

 

каде што гостуваше Радо Пездир поборник на економска лустрација. Очекував дека видеото ке предизвика интерес и ке отвори дискусија врз база на тие нови сознанија!

 

 

 

За жал наместо дискусија го добив следово мислење:

 

Sonja Janic Открил топла вода! :) Неверојатно како е некој заглавен во 19 век, а некој во 20 век. Страшно е што таквите ни го расипуваат 21 век! 

 

Мислење кое ги потврдува моите сомнежи дека луѓето почитувачи на ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА единствено сакаат да го срушат Груевски воопшто не размислуват за тоа каде е изворот на проблемот, поточно зошто за секоја власт после година две од нејзиното владење, почнуваме да говориме дека се криминалци а ке се сложиме сите, никој од избраните не бил криминалец пред да дојде на власт.

На фотографија која сум ја прикачил во позадината е градот Бари. Ке биде интерсно да кажат упатените луѓе со кои ДРЖАВНИЦИ Црвенковски води разговор и за што?? Снимката е од 30 мај 2006 година? 

Да помогнам малку во откривањето на "ДРЖАВНИЦИТЕ" со кој почитуваниот тогашен Председател на Р. Македонија, Господинот Бранко Црвенковски, основоположник на демократијата и слободта во Р. Македонија имал состанок со Италијанските "професори" по демократија и почитување на човековите индивидуални права и слободи, ке цитирам дел од сведочењето на Миодраг Завишиќ во судскиот процес врзан за шверцот на цигари. Да напоменам имало и превоз со авиони ИЛ 76 тие носат товар како два шлепера и превоз со вагони.

 

U okviru drugog dela cigareta, koji je išao iz Makedonije (to je tzv. makedonski program), preko graničnog prelaza Đeneral Janković svaki dan je prolazilo od 3-10 šlepera cigareta. Mesečno je bilo oko 300 šlepera cigareta 

 

Заработката по мастер бокс била 200$. Тие пари во име на СЛУЖБАТА-ДРЖАВАТА ги прибирала шпедитерска компанија, во Македонија тоа била МАКОШПЕД, во Црна Гора ЗЕТАТРАНС ... Еден шлепер превезувал 600 мастер бокса  

Read 2436 times