ДАЛИ "АДУТ" БИЛ СЛЕДЕНО ЛИЦЕ ИЛИ БИЛ СОРАБОТНИК НА "УДБА"

 

Јордан Петровски
27.03.2016

Едно прашање кое до ден денеска не добило одговор. Прашање на кое ни комисијата за лустрација не даде одговор или можеби дала ама јас не сум го видел.
Да потсетам дека Мане- Маноил Јаковлевски бил должен да поднесе изјава пред комисијата за лустрација дека не бил соработник на службите кога станал член на Управниот Одбор на Телеком. Ке биде интересно да дознаеме дали комисијата за лустрација го разгледувала документот бр.178 од 19.02.1992 година?
[Image: 30wnh20.jpg]

Убаво ке биде некој кој поодбликсу е запознаен да даде  малку повеке објаснување за документот. Исто така а во интерес на вистината е самиот Мане даде свое објаснување. 

Read 1375 times