Macedonian Albanian Croatian Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

НОВИ ДОКАЗИ ДЕКА ДРАГАН БОГДАНОВСКИ БИЛ СОРАБОТНИК НА УДБА

Јордан Петровски 25.07.2015

Дали внукот на Драган Богдановски, Звонко Станковски свесно вади документи со кои докажува дека Драган Богдановски бил соработник на УДБа или пак толку му сече.

Еве ја најновата објава:[Image: novidokazi3545.jpg]

 

Еве ја страницата која ја објавил Звонко:


[Image: novidokazi2a07.jpg]

Дали човек посветен на каузата како што ни го представуваат Драган Богадановски, веднаш, поточно уште пред да почне истрагата изразува подготвеност се да каже, изразува готовност да ја предаде организацијата.

Нема логика за таков настап на човек кој бил посветен на каузата.

Оваа однесување на Дрaган се совпаѓа со сведочењето на Јоне Шикалевски кое го имам во аудио форма дека Драган е соработник на УДБа пред киндапирањето а причина за киндапирањето е проневера на пари, пари кои му ги давала УДБа за исплата на соработничката мрежa низ Европа.[Image: novidokazi8b54.jpg]

[Image: novidokazi807e.jpg]Драган му кажува на инспекторот дека тој работел, праќал извештаи ...[Image: novidokaziaf6f.jpg]

На сликава е Драган во друшто на испекторите кои го испрашувале. По сликава не би можело да се заклучи дека на фотографијата заедно се џелатите и жртвата. Сликата одава впечаток на дружба на колеги. На сликата се гледа објектот каде Драган е испрашуван ..

[Image: novidokazi697a.jpg]

 


[Image: Dragankind8316.jpg]