ЗА КАКВА АКЦИЈА ДИНЕВСКИ ДОБИЛ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ОД ГРУЕВСКИ??

Од пораката или обраќањето на Иван Соколов соработникот на Диневски во КСИО паѓа во очи, предизвикува барем кај мене голем интерес оваа:

Ivan Sokolov:

-"Ova za koe deneska e osuden Toj predhodno se konsultirase i dobi zeleno svetlo od denesniot lider na VMRO DPMNBE Nikola Gruevski ..."

За што се консултирал, за каква акција добил зелено светло од Никола Груевски?

Ако се потсетиме на онаа што го правел Диневски во минатото: "ЧАКАМ ТЕ ДА ДОЈДЕШ" текст кој беше повод за "судирот" помеѓу "македонисти" и "бугарофили". Пишувањето на памфлетот "Расколот во ВМРО-ДПМНЕ - Документирана историја!",  смените во општинските комитети,  следењето на Тортевски, ... а кое Соколов не го споменува, само го засилува интересот за тоа што би можела да биде акцијата за која Диневски добил зелено светло од Никола Груевски.

Се надевам Иван Соколов ке го прочита ова па ке даде одговор  на двеве клучни прашања: за што се консултирал Диневски со Груевски и за каква акција диневски добил зелено светло од Никола Груевски

 

Јордан Петровски

Read 1721 times