Душан Петровски 08.04.2018
За разлика од општиот Католички свет кадешто изобилуваат различните толкувања на Христијанството, во Православието…
Јордан Петровски 26.03.2018 Заради ментална хигиена не читам колумни од Сашо Орданоски но оваа ја прочитав заради поракaта …
 јордан Петровски 15.03.2018 Во државата во која не функцинира ниту една институција, во која власта не почитува Устав,…
Пишува Душан Петровски 5.1.2018На почетокот сме на новата година—стотата од почетокот на српско-грчкото ропство на македонскиот народ—како и…
Пишува Душан Петровски 23.12.2017 Нов ден и нов гаф на македонската надворешна политика. Имено, владата на бившата југословенска…
Пишува Душан Петровски 15.12.2017 Деновиве во Македонија покрај стандардната политичка цикузијада, топ теми се и загадениот воздух во…
Тешки времиња пријатели...тешки времиња каде егоцентризмот и безобразлукот на глумците во "креирањето” на општествената реалност ја преоѓа секоја…
Пишува Душан Петровски 14.11.2017 Признавањето на сопствената одговорност е антиетична на комунистичкиот менталитет. Напротив, барањето на изговори за…