Јордан Петровски 21.05.2016 Читајки ги деновиве платениците на Црвениот Кардинал станува јасно дека нивниот страв од непоколебливоста на…
Злате Мирчевски21.05.2016 Ги читам Ордановски и Фрчковски нешто многу песимисти бе дечки. Што вака одеднаш ? А до…
26 април, 2016 Се подмсеваат на шарената револуција. Луѓе со шарена идеологија, кои во својот живот сменија триста…
Мартин Анастасовски 24.04.2016 Најавата на Претседателот на Р.М. дека ќе ги аболицира политичарите што се предмет на истрага…
Во минатата колумна напишав дека по се изгледа нам ни треба нов АСНОМ ако навистина сакаме да имаме…
Злате Мирчевски 18.04.2016 Сега полека свајќам зошто овој процес оди волку долго а многу сум нестрплив за крај…
 16.06.2016 Во муабетите со најблискиот круг скопски пријатели, со кои повремено се слушам по Скајп, веќе извесно време…
14.04.2016 Која коинциденција! На 12-ти април Фридом Хаус го обајавува најновиот и најлош извештај за Македонија. Извештај во…