Пишува Душан Петровски 18.03.2017 Претседателот Иванов по никоја цена не смее да му го додели премиерскиот мандат на…...

Пишува Душан Петровски 10.03.2017 Излезот од политичката криза е едноставен, а „Платформата“ на албанските партии е нелегитмна, поради…...

Пишува: Петар Петровски 10.03.2017 Деновиве македонското општество е соочено со голема политичка криза, предизвикана од фактот што ниту…...

Јордан Петровски 02.03.2017 Деновиве како разумот да напуштил голем дел од водачите на политичките партии, старите и новоформираните…...

Јордан Петровски 04.02.2017 Во демократски држави Уставот е создаден да ги штити индивидуалните права а не да го…...

Јордан Петровски 02.02.2017 За оние што приговараат зошто Иванов за добивање мандат поставил два додатни услова, еве како…...

20-02-2014 Да го преобјавам овој наш текст ме натераа бескрупулозните обиди на Милчиновите аргати, луѓето од кој Груевски…...

Јордан Петровски 13.01.2017 Максима која во овие 25/6 години на "самостојна" Македонија дојде до полн израз, а и…...