Текстот е објавен на 23. март 2001 година во 301. број од неделникот „Фокус“ Деновиве паѓаат маските. Директорот…...

Јордан Петровски 01.08.2020Денеска 25.07.2020 откако поминаа 10 дена од мојата прва објава и пет дена од мојата последна…...

Пишува: Јанко ТОМОВ, 8 април 2019 година, Бризбен, Австралија This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. document.getElementById('cloakc9a8a6a156952d9fec80b49e6c159626').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addyc9a8a6a156952d9fe...

15.02.2019 Јани Бојаџи Од 1949 година па се до ден денешен управувате во сите сфери и со сите…...

Забелешка: Фотографијата е превземена од книгата: ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА од проф. др Греоргиј ОСТРОГОРСКИ, (Карта бр 4, страна…...

М-р Мартин Треневски, поранешен министер и амбасадор 02.02.2019Светската метропола Муртино, која во историјата даде многу светли ликови, пред…...

Јордан Петровски 16.08.2018Случувањата од 27.04.2017 година и сите оние кои уследија по тоа јасно укажуваат дека ситуацијата во…...

13 јули 2018 година Почитуван Господне Мицковски, отвореново писмо кое Ви го упатувам не е со цел да…...