ЈорданПетровски 27.06.2018За да ги разбијам лажните надежи на граѓаните дека Заев ке ги исполни условите кои се дадени од ЕУ за давање датум за почеток на преговорите за влез во ЕУ во јуни 2019 година ке пренесам заклучоци на ...

Досега не практикувавме да ја објавуваме преписката на Комитетот со еврокомесарот Хан, но оваа последно писмо кое утринава веке е на работната маса на господинот Хан ке го објавиме заради важноста на моментот за Макед...

Досега не практикувавме да ја објавуваме преписката на Комитетот со еврокомесарот Хан, но оваа последно писмо кое утринава веке е на работната маса на господинот Хан ке го објавиме заради важноста на моментот за Макед...

За се пишува или говори за Дане Поповски и да ги имаме морето како мастило и небото како хартија нема да бидат доволни за да за Дане се каже се. Сепак во овиј тажен момент ке кажаме неколку збора за мојот драг пријател Да...

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 6.6.2018 годинаЗамина од овој свет војводата Дане Поповски, носителот на искрата на македонската идеја низ најтемните денови на македонскиот народ. Кога немало каде да се бега, и кога пре...

Паднаа и комунистите Титовисти во Словенија.   Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je za nas opravil Inštitut Mediana, je največ glasov dobila stranka SDS Janeza Janše. Obkrožilo jo je 24,4 odstotka volivk in volivcev. Sledi Lista Marjana Šarca z 12,6 odstotka. Na tretjem mestu je SMC Mira Cerarja, ki ima 9,8 odstotka glasov. Sledi Levica Lu...

ОСВРТ: 20 ГОДИНИ ОД „ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКА“„БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА   Пишува Душан Петровски 28.05.2018Повеќе од една година веќе светската јавност е сведок на ловот на вештерки општо познат под и...