Јордан Петровски29.06.2016 На фејсбук на дискусија која беше потикната со навестената продажба на МАКПЕТРОЛ го прикачив видеото од емисијата БУЈИЦА:       каде што гостуваше Радо Пездир по...

Злате Мирчевски28.06.2016 Ова денес што се случува во Македонија не е последица на нешто од вчера или завчера, ова си влечи длабоки корени време наназад. Уште историски ако погледнеме овде народот под притисок на разни проп...

Јордан Петровски 23.06.2016     Шефот на грчката дипломатија, Никос Коѕиас, остро се противел на идејата за европски санкции за Македонија на вчерашниот Совет на министри за надворешни работи на ЕУ.   Многу јаки овие о...

Заев: Се согласуваме граѓаните да бидат активно вклучени во преговарачкиот процес   Дали Заев падна во замката на Чуварите на Тоталитарниот Антимакедонски Едноумен Комунистички Систем или и тој е еден од чуварите. Ј...

Јордан Петровски23.06.2016       По обичај Сашо Орданоски дебело лаже. Венецијанската комисија многу јасно во своето мислење од 2011 година а на барање на Комитетот за Демократизација на Реп...

Јордан Петровски 20.06.2016       Дека оваа што го напишал Драган Трипчевски Тракатран не било во афект или глумење на загриженост говори снимкава од роденденската прославана партијата на Грујо....

Секаде во свет кога се води битка за слобода и демократија се рушат споменици на диктатори. По таа логика во Скопје требаше да се руши споменикот на Јосип Броз Тито ама ШАРЕНИВЕ РЕВОЛУЦИОНЕРИ кои ветуваат "враќање" на де...

Јордан Петровски 18.06.2016 Делот од текстов врзан за "СИНА ПТИЦА" сум го објавил 18-09-2012 година. Денеска посебно сум му благодарен на Бабана за текстот: ....ЗА ЛИКВИДАЦИЈАТА НА ДРАГАН БОГДАНОСКИ ПРАШАЈТЕГО МАНЕ МАНОИЛ ЈАКОВЛЕ...