Борбата помеѓу ДПМНЕ и СДСМ е вистинита колку што е вистинита борбата помеѓу Кечерите SLUZBA DRZAVNE BEZBEDNOSTI MAKEDONIJE PRIKRIVA KRIMINAL I RASTURA OPOZICIJU?   AIM, Skopje, 17.06.1994 * Dali su tacne tvrdnje da u Makedoniji postoji organizirani kriminla? * Novinarski krugovi nagadjaju da su postojale i neke prijave p...

Јордан Петровски 06.10.2016 Приказните на Героски дека Груевски оди во САД за да побара тој да ја состави новата концентарциона влада на Република Македонија, ако ВМРО - ДПМНЕ победи на следните избори и да договори амнести...

Јордан Петровски 05.10.2016 Објавив текст дека досиеа се воделе во време на Павле Трајанов, мислејки дека решението за дерегистрација кое го имам е од последните дерегистрации ама не било така. Онаа народната кој на друг ду...

Јордан Петровски 04.10.2016 На денешната промоција на едицијата на „Црните страници на УДБА – Историја што чека да биде откриена“, Александар Даштевски, еден од промоторите, говорејќи за следењата по осамостојувањето н...

04.10. 2016      Шефот на Општина Куманово –Дамјановски дооел вчера за прв пат излезе со изјава околу трагичниот настан. Во негов стил,излегува пред јавноста и бидејќи е скаран со вистината, лаже. За неговата изјава за ...

Јордан Петровски 04.10.2016 Кога ке се види насловот од четвртиот том од едицијата „Црните страници на УДБА“ кој гласи „Ченто и Доцев на удар“, станува јасно дека фалсификаторите се заборавиле во лагите. Да го изедначиш Ч...

Јордан Петровски  03.10.2016 Барајки некои работи налетав на одлука за отфрлање заради застареност на кривична пријава за поткуп на председател на држава од страна министер на полиција, одлуката ја донел ЗАМЕНИК ЈАВЕН ОБВ...