ЕУ препорачува да се растури Тајната Идеолошка Полиција а партиите во Македонија беспоговорно ја исполнуваат таа препорака !! СДСМ за носител на листа става директор на АНАЛИТИКА од времето кога Тајната Идеолошка Пол...

Роберт Милески 09.11.2016 После она што се случи со изборите во САД, сакам да испратам една порака до јавните личности и политичари и тоа не од позицијата, туку од опозицијата - мора да се запре со трендот на омаловажување и "...

Јордан Петровски 08.11.2016 Кога Ванхауте беше дециден во посочувањето на проблемот и решението на проблемот:  Проблемот не е една партија да се замени со друга, односно да се тргне ВМРО-ДПМНЕ и да дојде СДСМ. Вие имате сис...

Јордан Петровски 06.11.2016    Според РЕПУБЛИКА: Струја во македонското општество, во минатото наречена пројугословенска;         Струја во македонското општество, во минатото наречена ПРОМИЛОШЕВИЌЕВСКА!! Група за ВЕЛ...

Јордан Петровски 31.10.2016 Пресудата по мојата тужба за клевета против Фрчковски заради изјавата дека јас сум економски емигрант а не АЗИЛАНТ-бегалец-refugee, кој добил АЗИЛ затоа што бил прогонуван заради ПОЛИТИЧКИ и ИДОЛО...

8 Септември 1991: Македонските Срби го бојкотираат националниот рефендум за независност. 12 Септември1991: Претставници на партијата Српски Народен Отпор информираат новинари дека нивни доброболци наскоро ќе влезат во Ма...

Јордан Петровски 28.10.2016 Вовед   Во утринските часови во петокот, 10ти август 2001 г, воено возило на АРМ прегазило две анти-тенковски мини на падините на Скопска Црна Гора, северно од Скопје. Од експлозијата починале вкуп...

Пишува Душан Петровски 28.10.2016   Како што можеби и е познато на јавноста, мојот татко, Јордан Петровски беше во судска постапка со поранешниот Министер за внатрешни и надворешни работи, Љ Д Фрчкоски за дело клевета и пов...