Пишува Душан Петровски 04.01.2017   Како што се чини е правилото, кога левицата губи избори, таа секогаш наоѓа причина да плаче. Па така не се исклучок ни Изборите кои неодамна се случија во САД. Но, овој пат, според некои аме...

Јордан Петровски 01.01.2017 На интервјуто на Манојил Мане Јаковлевски дадено за порталот ФАКТОР, кое според мене е ефтин пропаганден памфлет мора да одговорам во интерес на вистината. Бидејки, без да се осознае вистината н...

Душан Петровски 30.12.2016 Свесни за анти-македонскиот, анти-пазарен товар од своето минато, младокомунистите предводени од Заев во последните денови од најновава изборна припирајка посегнаа по дел од етничко албанското ...

Јордан Петровски 29.12.2016 Се јави најнезависниот ОПШТЕСТВЕНО ПОЛИТИЧКИ РАБОТНИК во медиумите со предлог за премиер и министри на влада која ке ја "врати слободата и демократијата"!!   Предлогот мириса на Куморвац или...

Јордан Петровски 28.12.2016 Текстот на РЕПУБЛИКА во кој се велича Божидар Спасиќ : Најпознатиот балкански разузнавач: Заев ја урива Македонија! 17.02.2016    Живата легенда на балканската разузнавачка заедница и човекот к...

Веле Митаноски 23.12.2016 Во политиката влезе со мечот враце, преку граничните премини Богородица и Меџитлија, каде ја блокираше грчко-македонската граница! Продолжи да живее со крстот враце, потпрен на "семакедонската" до...

Јордан Петровски 22.12.2016 Се јави Мирјана Најчевска, жената која ја носи можеби најголемата вина за Рамковниот договор, за појавата на Груевски и фамилијата и за неговото десетгодишно владеење. Во своето обрашање на феј...

Јордан Петровски 20.12.2016 Дали човек со грам логика ке поверува дека Љубе Бошковски, човекот кој бил заменик на директорот на Дирекцијата за безбедност и контраразузнавање-ДБК, ке направи таков превид па човек кој е висо...