Постои простор помеѓу живото и неживото, помеѓу светлото и темното, меѓу чеканот и наковалната. Простор што ги надминува…
Јордан Петровски 07.06.2015 Во предходните текстови говорев за, АЛСАТ за Другарот Чедо, сега ке напишам некој збор за…
Јордан Петровски 05.06.2015 Втората голема манипулација ја искажа Чедомир Дамјановски, поранешнен член на комисијијата за лустрација и е…
Еве ја вистината. Промените кои ги направи Груевски за последниве девет години, беа промени на подобро само за…
Јордан Петровски 26.05.2015 Деновиве , поточно на 03.04.2015 во емисијата 360 степени, тема на дискусија беше лусрирањето на…
Кроце покроце влеговме меѓу петте топ вести во известувањето на светските медиуми, веднаш по извештаите од состојбите во…
Што сакам да ви кажам со ова !? Јас верувам дека кај Албанците во Македонија нема дилема дека…
 Борис Камчев 16.05.2015 Не случајно ги одбрав датумите на мојот престој изминативе две недели во Македонија. Сакав да…