Јордан Петровски 02.02.2017 За оние што приговараат зошто Иванов за добивање мандат поставил два додатни услова, еве како го образложува Глигоров ОДБИБВАЊЕТО на КАНДИДАТИТЕ на ВМРО ДПМНЕ за мандатар-премиер на владата: Во...

Јордан Петровски 01.02.2017 Героски станал Мирка и Миленко во едно!! На неговиот ПЛУСИНФО со листата на експерти, Героски, Малесдски, андов, фрчковски, ИНФОМАК, КУРИР, НЕТПРЕС со тимот, Каракамишева, Даштевски, Божиновски мож...

01.02.2017 Јордан Петровски Кога господинот Ванхауте ја даде следва изјава: Проблемот не е една партија да се замени со друга, односно да се тргне ВМРО-ДПМНЕ и да дојде СДСМ. Вие имате системски проблем и тоа е она што треба...

Јордан Петровски 29.01.2017 Спред мое размислување патот како да му се застане на патот на самоволието на Груевски е конституирање на Собранието. Тоа треба да се стори уште "утре". Ако Груевски го изгуби најбитниот столб, за...

20-02-2014 Да го преобјавам овој наш текст ме натераа бескрупулозните обиди на Милчиновите аргати, луѓето од кој Груевски го учел занаетот на тоталитареното владење да ни ги предастави како демократи.     ПОДРШКАТА КОЈА ...

Јордан Петровски 13.01.2017 Максима  која во овие 25/6 години на "самостојна" Македонија дојде до полн израз, а и покажа дека СДСМ и ДПМНЕ се одлижчни продолжувачи на Титовиот начин на владеење иако дел од водството на ДПМНЕ н...

Јордан Петровски 10.01.2017   На крај на умот не ми е да бранам некого а најмалку Томе Аџиев!! Но заради вистината, заради двојните аршини на чуварите на Тоталитарниот антимакедонски комунистички систем со кој мерат и се...

Јордан Петровски 08.01.2017 Како и обично во Македонија секогаш се "пука" во погрешна мета, а тоа секогаш се прави за да се сокрие вистината за причнините за проблемот за кој се зборува, проблемот кој е актуелен. Во случајов А...