Spomenici srpske kulture na Kosovu doista su u opasnosti i tu se ľ bilo Kosovo u Unesku ili…
16-10-2015 Пишува: Борис Камчев Како што вели онаа народната “да си апнеш од јајцето”. Имено такво е расположението…
Во една наша приватна болница, на породена жена одбиле да ѝ го дадат бебето додека сопругот не донесе…
Шок, неверување, подзинатост, бес, а некои паднаа во несвест. Тоа беа реакциите по изјавата на некогашниот командант на…
На оние кои величаат колку убаво било за 25ти мај во минатата ни држава, предлагам своите деца да…
По она како Буш го тапшаше Грујо по рамото и грбот, кога Грујо му врачи орден, не ветува…
Последниот француски крал Луј 16ти заврши неславно, а со него и илјадагодишната француска монархија. Неговиот пад го донесе…
Многу е недоквакано што уште не сфаќаме колку висока цена ќе платиме зашто како народ премногу лесно се…