15.02.2019 Јани Бојаџи Од 1949 година па се до ден денешен управувате во сите сфери и со сите ресурси и потенцијали на ова земја! 70, и со зборови: СЕДУМДЕСЕТ ГОДИНИ вие сте учители, директори на училишта, наставници во средните ...

Забелешка: Фотографијата е превземена од книгата: ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА од проф. др Греоргиј ОСТРОГОРСКИ, (Карта бр 4, страна 300) 25.01.2019М-р Мартин ТРЕНЕВСКИ, поранешен министер и амбасадор Република Македонија по речиси ...

Мр Мартин ТРЕНЕВСКИ, поранешен министер и амбасадор 10.01.2019 Еве, и тоа го доживеавме: после илјада година од владеењето на македонската династија на нашиот славен цар Самоил, кој го освои речиси целиот Балкан, се чини де...

Јордан Петровски 15.01.2019За да се разјаснат случувањата познати под името Бунтот или Настаните на Калето 1945 година, односно Крвава коледа, ќе мора да се направи една хронологија на настаните:- Смената на Шарло Шаторов !При...

М-р Мартин Треневски, поранешен министер и амбасадор 02.02.2019Светската метропола Муртино, која во историјата даде многу светли ликови, пред се во политиката (!?), но и во ептен многу други области, деновиве беше почестена с...

Писмо од таборот ,,ЗА” што ќе ги замисли и активистите на #Бојкотирам September 24, 2018 “Два дена потоа” или Отворено писмо до моите сограѓани и пријатели од #Бојкотирам Не господа. Немам намера да ве навредувам. Понижу...

Јордан Петровски 16.08.2018Случувањата од 27.04.2017 година и сите оние кои уследија по тоа јасно укажуваат дека ситуацијата во Македонија во поглед на почитување на Уставот, законите и Деловникот за работа на Собранието е пове...