No Thumbnail

ТВ ТЕЛМА, ДЕБАТА “ГОШИНЦЕ“

  Стојанче Ангелов: СЦЕНАРИСТ Пропагандните режимски песови кои не убедуваат дека “сценариото“ е исто како во 2001-та забораваат дека “сценаристот“ од 2001-та повеќе од 7 години е во неразделна тендер коалиција со нивниот “пастир“.    {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Obk2FlkBjUY{/youtube}

No Thumbnail

ТЕРОРИСТИ ВО МРЕЖАСТИ ЧОРАПИ – НАПАДОТ НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА

Три пара гаќи сменив додека го следев обраќањето до јавноста на портпаролот на МВР Иво Котевски. У живот појше не сум се исплашил, ако не се смета она кога една скопска лудача ме врза гол со лисици за оградата на терасата, као за сексуална предигра

No Thumbnail

РЕЖИМ КАКО КОНСТАНТА!

  06.11.2011 Глупаво е да се зборува дека во Македонија сега владее режим наместо влада или дека сега, со Груевски, работите драстично се смениле и од демократија сме станале тоталитаризам. Тоа можат да го кажат само злобни луѓе без два грама мозок, кои не се

No Thumbnail

ГРУЈОВИОТ ТИТАНИК ТОНЕ – ОСТАВКИ!

Наредба си е наредба. Така е кога вујче Сем заповеда во банана-држава и никако поинаку. Вчера некаде околу пладне, а може беше и „точно на пладне“, зашто тој термин баш е каубојски, ко од вестерн филм, американскиот амбасадор во Македонија, веднаш по средбата со Груевски

No Thumbnail

ФИЈАСКОТО НА ДИВАТА ДРЖАВА, ВО ДИВАТА НАСЕЛБА

Фијаско. Нема поприкладен збор да се опише резултатот од вчерашната акција на полицијата во Куманово во обид да неутрализира добро обучена и уште подобро утврдена група терористи. Осум загинати полицајци и преку триесет ранети, некои потешко. За само еден ден. Колку цивили се загинати, нема

No Thumbnail

Зошто не сум „анти-фашист“?

Кога сојузничките војски на денешен ден пред 70 години ја срушија хитлеровата тиранија, веројатно не ни верувале каков перверзен облик ќе добие нивната идеа за физичка и идеолошка деструкција на фашизмот во сите негови облици. Но пред да се зафатиме со демаскирањето на анти-фашизмот во

No Thumbnail

И ЗАЕВ ЌЕ ГО НАЈДАТ ВО ЕНДЕК КАКО НИКОЛА… ИЛИ МОЖЕБИ НЕ?

Видовте ли конечно кои се вистинските господари на Македонија? Излезе на те-ве германската амбасадорка во нашата земја и од небо па во ребра побара оставки на сите протагонисти и статисти во прислушуваните разговори кои ги објави опозицијата. Во светот на дипломатијата тоа е крајно непримерен

No Thumbnail

КАДЕ Е МАКЕДОНИЈА ??

Оваа се две споени фортографии  кои се обележје на контрапротестите и протестите. Дали тука ја гледате Македонија за која наводно се борат и едните и другите.

No Thumbnail

ДАЛИ ВОЈВОДАТА ИМА ДОВОЛНО КОМРПОМИТИРАЧКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА ГРУЕВСКИ

Да ве потсетиме на едно интервју на ЉуПчо. Поточно сакам да го прашам ЉуПчо кога ке го испони ветувањето дадено во август 2012 година.Би замолил некој кој му е близок на ЉуПчо, да му го посочи текстов на ЉуПчо да го прочита и ако собере храброст ЉуПчо

No Thumbnail

ОБЕДИНУВАЧКИ КОД !! ГЕНЕТСКИ ПРОБЛЕМ ИЛИ……….. !?

Што сакам да ви кажам со ова !? Јас верувам дека кај Албанците во Македонија нема дилема дека тоа што се случи во Саботата во Дива Населба во Куманово е чиста игра на владејачката коалиција за да се задржи нивната Коста Конкордија од тонење барем